NOE SI IISUS


NOE SI IISUS

 

Ceea ce odinioara era corabia lui Noe peste puhoaiele potopului, aceea e Biserica lui Hristos – Cel cu cruce – peste puhoaiele pierzarii. Deosebirea e ca aceea a fost inchisa pe dinafara de Dumnezeu si nimeni n-a mai putut intra (Facere 7:16), pe cand corabia Bisericii – corabia cu crucea pe catarg – are intrarea deschisa si mai pot intra oameni invalmasiti de puhoaie. Acolo era Noe, aci Hristos, iar in valuri ucigasul, inecand pe oameni.

Se intampla insa ceva de neinteles: ci cei ce se chinuiesc in valuri, desi toti tin sa traiasca, totusi nu toti vor sa scape in corabie. Mai mult chiar, scuipa mainile ce li se-ntind de la intrarea corabiei. Iar mainile sunt bratele parintesti: bratele celor sapte Sfinte Taine ale lui Dumnezeu care izbavesc pe oameni din potop, nascandu-i din trup in Duh (Coloseni 2:12), din amarata viata la viata cereasca. Acestia, care nu vor sa scape in corabia carmuita de Iisus Hlristos – Cel cu cruce – sunt fiii pierzarii (Ioan 17:12), fiindca n-au primit iubirea adevarului ca sa se mantuiasca. De aceea Dumnezeu ingaduie sa vina asupra lor amagiri puternice, ca sa dea crezamant minciunii si sa cada sub osanda toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au indragit nedreptatea (2 Tesaloniceni 2:10-12). Astfel, dupa trecere de vreme, ingaduind Dumnezeu, vrajmasul mantuirii oamenilor s-a iscusit tot mai mult in rele: a scornit si el coribii si cu ele da tarcoale peste apele potopului, ca sa culeaga el pe cei ce-ntind mainile sa scape, dar scuipa Biserica. Pentru ei, pentru fiii pierzarii, ingaduie Dumnezeu amagirea nelegiuita a Satanei (2 Tesaloniceni 2:10), care li s-a facut pana acum in peste 800 de hristosi mincinosi (Matei 24:24), care de fapt sunt diavoli. Caci pana acum nelegiuitul a scornit peste 800 de secte (800 in 1946, acum cca. 3000), luntri sau biserici mincinoase, in care pe multi ii ia de minte si-i duce cu el. Inselaciunea e usor de prins: corabierul vrajmas si hristosii mincinosi nu au crucea pe catarg, iar inlauntru nu au cele sapte Taine. Inselaciunea e si mai vadita, intrucat oricare din hristosii mincinosi, luat in parte, nu e fiul Tatalui; dovada a nu-si lasa ucenicii sa zica, „Tatal nostru”, desi scrie: „Asa sa va rugati (Matei 6:9). Prin urmare hristosii mincinosi isi scot ucenicii dintre fiii Tatalui si-i fac fiii pierzarii. Acestia sunt cei nesiguri in adevar, dar siguri in inselaciune. Apoi, oricare dintre hristosii mincinosi, luat in parte, nu e fiul Sfintei Fecioare, dovada ca-si invata ucenicii sa zica rau de Maica Domnului; si in sfarsit sa ne gandim la intrebarea Apostolului Pavel: „Oare s-a impartit Hristos ?”, (1 Corinteni 1:13).

Cum ajunge cineva prada inselaciunii, se va lamuri la vreme. Aci, raspunzand celor ce se tin mai presus de Biserica si sfinti, e destul sa le aducem aminte inselaciunea in care au cazut iudeii, ucigasii dreptilor, primii calatori la iad cu Scriptura in mana” intrebindu-i: Nu dupa Scripturi (Ioan 19:7) au rastignit ei pe Dumnezeu?

Reclame