Lucrarea si persecutarea Bisericii


Lucrarea si persecutarea Bisericii

Antihrist va incerca ca sa insele pe oameni si cu lucrari neobisnuite si semne groaznice. Venirea lui va fi insotita, „de tot felul de puteri si semne si minuni mincinoase” (II Tesaloniceni 2:9), dupa cum spune Sf. Ap. Pavel. Pana si foc din cer va cobori in privirile oamenilor, dupa cum zice in Apocalipsa. „Incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor” (Apocalipsa 13:13).

Va face semne magice, si demonii lui se vor arata ca ingeri ai luminii, si se vor arata ostiri „fara de numar” (Daniel 7:5), dupa cum zice Sf. Scriptura. Toate acestea se vor implini, dupa cum zice Sf. Ap. Pavel, „prin lucrarea Satanei” (II Tesaloniceni 2:9).

Asadar lucrarile lui Antihrist vor fi lucrarile diavolului, si toate acestea nu vor fi minuni adevarate, ca minunile lui Hristos, ci lucrari false si mincinoase, dupa cum ne invata Sf. Atanasie.

Dar lucrarile acestea vor fi atat de impresionante incat vor ameninta cu amagirea pana si „pe cei alesi” (Matei 24:24).

Fiindca amagitorul va incerca cu toate aceste tehnici ca sa se arate pe sine ca este dumnezeu, zice Sf. Ap. Pavel, „dandu-se pe sine drept dumnezeu” (II Tesaloniceni 2:4).

Asadar nerusinatul si de trei ori ticalosul si vicleanul va uzurpa locul Eliberatorului si Mantuitorului Hristos.

Sigur pentru marea apostazie a oamenilor, Dumnezeu va permite ca sa se refaca templul din Ierusalim, care a fost daramat in anul 70 d.Hr., si de atunci nu s-a permis ca sa se zideasca, cu toate incercarile evreilor.

Astfel evreii urmaresc ca sa zideasca templul, care constituie pentru acestia visul de veacuri, si vor crede ca Antihrist este Mesia cel mult asteptat.

Atunci se va implini profetia Sf. Ap. Pavel „… asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu” (II Tesaloniceni 2:4).

Antihrist va incerca ca sa distruga Biserica lui Hristos de pe fata pamantului. In timpul lui Antihrist va exista o mahnire nemaintalnita, zice Sf. Scriptura. „Caci va fi atunci stramtorare mare, cum n-a fost de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi” (Matei 24:21). Oamenii neputandu-se opune se vor inchina lui Antihrist. Fiindca persecutia lui Antihrist, contra Bisericii, va fi cea mai mare dintre toate persecutiile.

Apocalipsa ne spune ca Femeia, „invesmantata cu soarele” (Apocalipsa 12:1), adica Biserica, „… a nascut un copil de parte barbateasca, care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier. Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu, ca sa o hraneasca pe ea, acolo, o mie doua sute saizeci de zile” (Apocalipsa 12:1-6). Asadar cei alesi se vor refugia in pustiu, in munti si in pesteri si in crapaturile pamantului, dupa cum spun Sf. Parinti.

Dar nici macar in pustiu Antihrist nu va lasa in liniste pe crestini. Dimpotriva, contra sfintilor care nu vor primi semnul lui, Antihrist va folosi toate mijloacele de tortura. Toti cati se vor inchina fiarei vor purta negresit semnul (despre aceasta vom scrie amplu in cele ce urmeaza), „pe mana lor cea dreapta sau pe frunte” (Apocalipsa 13:16), dupa cum spune in Apocalipsa. Restul vor fi izolati social, economic, politic si cei mai multi care nu vor putea ca sa cumpere sau sa vanda vor sfarsi prin a muri.

Aceia care vor fi martirizati de Antihrist vor fi cei mai mari martori ai Bisericii, zice Sf. Chiril al Ierusalimului, fiindca se vor lupta contra lui Antihrist si a diavolului.

Nu uitam, iubitii nostri cititori, ca cei alesi nu se vor lasa amagiti (I Petru 1:5). Imparatia lui Antihrist va fi desfiintata de Hristos. Atunci „cerul si pamantul vor trece” (Matei 24:35), se va arata semnul Sf. Cruci pe cer si vor vedea toti pe „Domnul venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa” (Matei 24:30). In continuare va fi Judecata, si vor merge pacatosii „la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica” (Matei 25:46), dupa cum arata Sf. Scriptura.


„Si voi da putere celor doi martori ai Mei, si vor prooroci imbracati in sac, o mie doua sute saizeci de zile, acestia sunt cei doi maslini si cele doua sfesnice care stau inaintea Domnului pamantului” (Apocalipsa 11:3-4).

Anunțuri