Cine este Antihrist?


Cine este Antihrist?

Antihrist este numit cel care nu va primi si nici nu va marturisi dumnezeirea lui Hristos. Astfel, antihristi sunt multi, dupa cum ne precizeaza Sf. Scriptura, „multi antihristi s-au aratat” (I Ioan 2:18). Acestia sunt ateii care s-au lepadat de legea dumnezeiasca.

Cu toate acestea noi nu vorbim aici despre acesti antihristi, ci despre Antihrist. Antihristi sunt multi. Dar Antihrist este unul singur. Antihristi s-au aratat de cand a venit Hristos pe pamant si pana astazi intre noi; Antihrist insa nu au venit.

Asadar cine va fi Antihrist ? Satana, cum cred multi, sau om simplu, „care a primit lucrarea Satanei” ?

Antihrist nu va fi diavolul sau Satana, ci „omul nelegiuirii, fiul pierzarii, Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu” (II Tesaloniceni 2:3-4), cum zice Sf. Ap. Pavel. Asadar, Antihrist va fi om „prin lucrarea lui Satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase„. (II Tesaloniceni 2:9). Asadar venirea lui Antihrist va fi insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase facute cu ajutorul Satanei. Si va cauta sa demonstreze prin toate aceste lucrari ca este Dumnezeu. Deci Antihrist va fi un om care va primi de la Satana puteri si va conduce lumea pentru scurt timp, dupa cum vom arata in continuare.

Anunțuri