Ilie – Proorocul de foc


Ilie – Proorocul de foc

 I. Iata o personalitate a Vechiului Testament,. Care s-a impus lumii crestine si la tot poporul ca nimeni altul.

 Ilie cel mai manios Prooroc. Pomenirea lui e legata de trasnete. De altfel, intr-o vreme cand numai el singur mai ramasese Prooroc al Dumnezeului adevarat, parca nu mai ramanea alta cale decat urgia lui Dumnezeu, implinita prin gura pogoratoare de trasnete si prin cutitul (cuvantul) ucigas de mincinosi al lui Ilie.

Cu toate acestea Dumnezeu l-a smerit sip e el, ca s-a temut de urgia unei femei, regina Isabela a vremii, ba si moartea si-a rugat-o (III Regi 19:2-4).

II. Poate ca provident ail tine mereu treaz in constiinta crestinatatii si pentru ca mai are a-l trimite pe pamant in vremea celei mai de pe urma necredinte.

Ravna lui manioasa pentru Dumnezeu va avea, in vremea celor 1.290 zile de la Daniil, sa vesteasca cele 7 cupe ale maniei lui Dumnezeu asupra pamantului.

Cum va fi acea stramtoare, cum n-a mai fost alta de la inceputul lumii si nici nu va mai fi, am cam putea oare sa ne dam seama.

In vremea aceea, multi vor fi curatit si albiti, altii lamuriti, iar cei nelegiuiti se vor purta ca cei nelegiuiti. Toti cei fara de lege nu vor pricepe, ci numai cei intelepti vor intelege ca e vremea apropierii celei de-a doua venire (Daniel 12:10).

Deci cand se va coace necghina, Proorocul de foc ii va vesti vapaia ce o asteapta.

Si-l vor omori, c rezand ca asa au terminat cu Dumnezeu.

Dar Dumnezeu il invie pe Ilie.

Potrivnivii isi dau seama de zadarnicia potrivniciei lor si “ramasita din Israel” primeste credinta in Hristos, cum ne asigura Sfantul Apostol Pavel.

Poate ca pentru aceste destine viitoare, pomenirea si mania fulgerelor lui lovesc cateodata, chiar si in zilele noastre, de asa fel incat te pune pe ganduri.